logo
Bezoek- en postadres
Madi Diemen
D.J. den Hartoglaan 8
1111 ZC Diemen
Neem contact met ons op
22/02/2024

Verslag: Speciale Editie Alzheimer Café & Trefpunt

Op 14 februari 2024 was Madi aanwezig bij een bijzondere editie van het Alzheimer Café & Trefpunt. Deze editie bood een platform voor open gesprekken over dementie, geleid door niemand minder dan radio-dj Frank van der Lende en Happinez hoofdredacteur Eveline Helmink.

Er werden ervaringen gedeeld en gesprekken gevoerd over de impact van dementie op het leven van individuen en hun naasten. Belangrijke vragen werden aangesneden: Wat betekent het om de diagnose dementie te ontvangen? Hoe beïnvloedt deze ziekte het dagelijks leven? En hoe kunnen deze uitdagingen worden gedeeld en aangepakt binnen de gemeenschap?

De verschillende Amsterdamse organisaties die Alzheimer Cafés organiseren, waaronder Madi Diemen, presenteerden hun programma’s en initiatieven. Bovendien werd tijdens de bijeenkomst ook aandacht besteed aan de behoeften van jongere generaties, aangezien steeds meer jongeren worden geconfronteerd met dementie binnen hun familiekring. Hieruit ontstond het idee voor het ‘Vergeten Café’, een initiatief dat specifiek gericht is op jongere mensen die te maken hebben met dementie in hun directe omgeving. Het was inspirerend om te zien hoe lotgenoten zelf dit café opzetten en streven naar uitbreiding van de café’s door het hele land.

Wil je meer informatie over het Alzheimer Café bij Madi Diemen? Neem dan contact op met Janina Poppes, ouderenadviseur bij Madi Diemen. Telefoon: 06 411 41 837 of e-mail: j.poppes@madidiemen.nl.