logo
Bezoek- en postadres
Madi Diemen
D.J. den Hartoglaan 8
1111 ZC Diemen
Neem contact met ons op

Brief of kaart ontvangen?
Neem zo snel mogelijk contact met ons op!

Vroeg Eropaf

Mensen kunnen door verschillende redenen te maken krijgen met betalingsachterstanden. Bij Vroeg Eropaf worden meldingen van beginnende betalingsachterstanden ontvangen. Deze meldingen worden gedaan door de woningbouwverenigingen (huur), de nutsbedrijven (gas en licht), de zorgverzekeringen en door Waternet. Deze organisaties geven aan Madi Diemen door als er op een adres een betalingsachterstand is ontstaan.

Op deze manier komen mensen met beginnende schulden eerder in beeld en kan er op een passende manier hulp aangeboden worden om te voorkomen dat financiële problemen erger worden. Naast het actief oplossen van het probleem is er ook aandacht voor de oorzaak van het financiële probleem om te zorgen dat er een structurele oplossing gevonden wordt.

Door op tijd hulp aan te bieden en contact te leggen, kan er voorkomen worden dat de financiële problemen erger worden. Wanneer er niks wordt gedaan aan de betalingsachterstanden, kan het gevolg bijvoorbeeld een woningontruiming of afsluiting van gas en licht zijn. Ook als er sprake is van een woningontruiming of afsluiting van gas en licht, krijgt team Vroeg Eropaf melding van de vaste lasten partner. In dit geval is voornaamste doel van Vroeg Eropaf om te kijken of de woningontruiming tegengegaan kan worden. Hierbij bestaan de mogelijkheden uit het treffen van een regeling met de schuldeiser en het bemiddelen met de deurwaarder.

Brief van de gemeente Diemen

Heeft u een brief van de gemeente Diemen over Vroeg Eropaf ontvangen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via de contactgegevens die in de brief staan. Samen vinden we een oplossing om weer grip te krijgen op uw (financiële) situatie. De hulp is gratis.

Wilt u direct contact met Madi Diemen?

  • Klik hier voor onze contactgegevens. Wij helpen u graag verder.

Onze locaties

Wij helpen u graag. Kom langs bij een van onze locaties. Wilt u weten waar? Klik hieronder. U kunt ons ook bellen of mailen.

Onze locaties in Diemen

Agenda

In onze agenda vindt u de spreekuren van onze hulpverleners. Hoe groot of klein de (hulp)vraag ook is, elke (hulp)vraag mag en kan gesteld worden. Onze hulp is gratis.

Naar agenda