logo
Bezoek- en postadres
Madi Diemen
D.J. den Hartoglaan 8
1111 ZC Diemen
Neem contact met ons op

Komt u er zelf niet meer uit?
Onze sociaal raadslieden staan voor u klaar!

Sociaal raadslieden

Ervaart u problemen met regels en instanties? De sociaal raadslieden van Madi Diemen geven advies en informatie over wetten, regelingen en voorzieningen. Ook bemiddelen de raadslieden voor u als u problemen heeft met instanties zoals de belastingdienst. Verder ondersteunen ze u bij het invullen van ingewikkelde formulieren, het schrijven van officiële brieven of het opstellen van bezwaarschriften. Sociaal raadslieden van Madi Diemen kunnen u, indien nodig, ook verwijzen naar meer gespecialiseerde organisaties en instanties.

U kunt bij de sociaal raadslieden terecht met vragen over onder andere:

  • Uitkeringen
  • Belastingen, heffingskortingen, huur-, zorg- en andere toeslagen
  • Werk en ontslag
  • Vreemdelingenrecht, verblijfsvergunning
  • Huurzaken
  • Personen en familierecht
  • Beslag op het inkomen
  • Incassokosten
  • Consumentenrecht
  • Onderwijs en studiefinanciering

Niet alleen!

De sociaal raadslieden werken samen met andere collega’s in een team. Deze hulpverleners met een ander specialisme kunnen u indien nodig helpen met vragen over wonen, werken, schulden, administratie en uw thuissituatie.

Bij ingewikkelde problemen, of als er van alles tegelijk aan de hand is, maakt het team samen met u een plan om u zo goed mogelijk te helpen. Na uw goedkeuring gaat één hulpverlener uit het team, samen met u aan de slag om het plan uit te voeren. Deze hulpverlener is dan uw vaste contactpersoon. Indien nodig zetten we ons professionele en informele netwerk in en helpen u op weg naar andere gespecialiseerde deskundigen en organisaties. 

Wat kunt u zelf doen?

U heeft het meest aan de ondersteuning van de sociaal raadslieden als u zelf ook veel doet. U kunt daarbij denken aan het op zoek gaan naar hulp in uw eigen omgeving, uw administratie op orde houden, uw afspraken nakomen en zelf bellen met instanties. Mocht u hierbij ondersteuning nodig hebben, kunt u dit ook bij ons aangeven.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken met de sociaal raadslieden? Dat kan! Bel dan naar: 020 – 750 38 88, op maandag tot en met vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Onze locaties

Wij helpen u graag. Kom langs bij een van onze locaties. Wilt u weten waar? Klik hieronder. U kunt ons ook bellen of mailen.

Onze locaties in Diemen

Agenda

In onze agenda vindt u de spreekuren van onze hulpverleners. Hoe groot of klein de (hulp)vraag ook is, elke (hulp)vraag mag en kan gesteld worden. Onze hulp is gratis.

Naar agenda