logo
Bezoek- en postadres
Madi Diemen
D.J. den Hartoglaan 8
1111 ZC Diemen
Neem contact met ons op

Het is belangrijk om hulp te vragen.
Wacht niet te lang. Trek op tijd aan de bel!

Schuldhulpverlening

Iedereen kan geldproblemen en schulden krijgen. Bij Madi Diemen geloven we oprecht dat niemand erop uit is om zijn leven te vergooien. Daarom werken wij vanuit een positieve en betrokken houding aan een goede oplossing bij schulden. We helpen met zaken als budgetbeheer, schuldenregelingen en het invullen van formulieren. Daarbij geven we alle relevante informatie en laten we steeds de mogelijkheden (en de plussen en minnen daarvan) zien.

Daarbij blijft de cliënt altijd zelf aan het roer staan. We nemen u serieus én geven u de verantwoordelijkheid die u aankan. Waar nodig kunt u altijd terugvallen op het team aan professionals.

De gemeente Diemen werkt niet met een saneringskrediet. Meer informatie over de werkwijze vindt u op de website van de gemeente Diemen.

Niet alleen!

De schuldhulpverleners werken met andere collega’s samen in een team. Deze hulpverleners met een ander specialisme, kunnen u indien nodig helpen met vragen over wonen, werken, administratie en uw thuissituatie.

Bij ingewikkelde problemen, of als er van alles tegelijk aan de hand is, maakt het team samen met u een plan om u zo goed mogelijk te helpen. Na uw goedkeuring gaat één hulpverlener uit het team, samen met u aan de slag om het plan uit te voeren. Deze hulpverlener is dan uw vaste contactpersoon. Indien nodig zetten we ons professionele en informele netwerk in en helpen u op weg naar andere gespecialiseerde deskundigen en organisaties. 

Wat kunt u zelf doen?

U heeft het meest aan de schuldhulpverlener als u zelf ook veel doet. U kunt daarbij denken aan het op zoek gaan naar hulp in uw eigen omgeving (vrienden, familie, buren), uw afspraken nakomen en zelf bellen met instanties. Mocht u hierbij ondersteuning nodig hebben, kunt u dit ook bij ons aangeven.

Spreekuur

  • Telefonisch spreekuur
    Wilt u een gesprek met een van de schuldhulpverleners, bel dan tijdens een van de telefonische spreekuren op maandag tot en met vrijdag. Zij helpen u graag verder.

    Meer informatie vindt u hier: telefonisch spreekuur schuldhulpverlening

    LET OP: Voor schuldhulpverlening is er geen inloopspreekuur.  

Onze locaties

Wij helpen u graag. Kom langs bij een van onze locaties. Wilt u weten waar? Klik hieronder. U kunt ons ook bellen of mailen.

Onze locaties in Diemen

Agenda

In onze agenda vindt u de spreekuren van onze hulpverleners. Hoe groot of klein de (hulp)vraag ook is, elke (hulp)vraag mag en kan gesteld worden. Onze hulp is gratis.

Naar agenda