logo
Bezoek- en postadres
Madi Diemen
D.J. den Hartoglaan 8
1111 ZC Diemen
Neem contact met ons op
13/02/2024

Maak kennis met het Scheidingsspreekuur

Madi Diemen houdt elke eerste woensdag van de maand een echtscheidingsspreekuur.  Let op! Vraag een afspraak van tevoren aan. Locatie en tijdstip: De Brede Hoed aan de D.J. den Hartoglaan 8, van 10:00 tot 11:00 uur.

Bezoekers van het echtscheidingspreekuur ontvangen gratis informatie en advies (op afspraak)  van een hulpverlener van Madi Diemen en een deskundig advocaat.Tijdens het echtscheidingsspreekuur is ruimte voor vragen over het officieel beëindigen van een  huwelijk of relatie. En er is ook ruimte om met een hulpverlener naar het hele proces te kijken. Bijv. van onderwerpen die aan de orde kunnen komen: aanvraag van een echtscheiding, partner- kinderalimentatie (ook bij ongehuwden), ouderschapsplan, woning etc. Een verwijsbrief is niet nodig.

Ook is het mogelijk om eerst in gesprek te gaan met een maatschappelijke werker. Voor meer informatie over de inloopspreekuren verwijzen wij u graag naar de agenda: https://madidiemen.nl/agenda/inloopspreekuur-maatschappelijk-werk/

Marthe Ackerman, maatschappelijk werker bij Madi Diemen: “In ieder huwelijk of relatie komen wel eens problemen voor. Vaak komen mensen er samen wel uit. Maar soms is het lastig om er met elkaar over te praten. En weten zij niet meer hoe verder te gaan of worstelen zij zelfs met de vraag of zij überhaupt wel verder willen.”

Ook het gezinsleven kan zorgen voor spanningen. Mogelijk hebben veranderingen in het gezin gevolgen voor de relatie. Misschien staan mensen er helemaal alleen voor en weten zij af en toe niet meer wat de antwoorden zijn. Of zorgen bijv.  inwonende (volwassen) kinderen of misschien werk, dat de balans zoek is en mensen de grip lijken kwijt te zijn.”

Mensen die er zelf niet meer uitkomen en die niemand hebben die zij in vertrouwen kunnen nemen,  zijn welkom bij de hulpverleners van Madi Diemen. Zij bieden ondersteuning bij het zoeken naar passende oplossingen. Vaak kan een gesprek al een uitkomst bieden of helderheid geven.