logo
Bezoek- en postadres
Madi Diemen
D.J. den Hartoglaan 8
1111 ZC Diemen
Neem contact met ons op
07/08/2023

Maak kennis met het Scheidingsspreekuur

Madi Diemen houdt elke eerste woensdag van de maand een scheidingsspreekuur.  

Locatie en tijdstip: De Brede Hoed aan de D.J. den Hartoglaan 8, van 10:00 tot 11:00 uur. 

Bezoekers van het scheidingsspreekuur ontvangen gratis informatie en advies van een hulpverlener van Madi Diemen en een deskundig advocaat over onderwerpen als: de procedure tot echtscheiding of ontbinding geregistreerd partnerschap, partner- kinderalimentatie (ook bij ongehuwden), woning. 

Tijdens het scheidingsspreekuur is er ruimte voor alle vragen over het officieel beëindigen van een huwelijk of relatie. Een verwijsbrief is niet nodig. 

Het is ook mogelijk om voor het scheidingsspreekuur wordt bezocht eerst een gesprek te voeren met een maatschappelijke werker. Meer informatie is te vinden via inloopspreekuur maatschappelijk werk. Meer informatie: https://madidiemen.nl/agenda/inloopspreekuur-maatschappelijk-werk/ 

Marthe Ackerman, maatschappelijk werker bij Madi Diemen: “In ieder huwelijk of relatie komen wel eens problemen voor. Vaak komen mensen er samen wel uit. Maar soms is het lastig om er met elkaar over te praten. En weten zij niet meer hoe verder te gaan of worstelen zij zelfs met de vraag of zij überhaupt wel verder willen.” 

Ook het gezinsleven kan zorgen voor spanningen. Mogelijk hebben veranderingen in het gezin gevolgen voor de relatie. Misschien staan mensen er helemaal alleen voor en weten zij af en toe niet meer wat de antwoorden zijn. Of zorgen bijvoorbeeld inwonende (volwassen) kinderen of misschien werk dat de balans zoek is en mensen de grip lijken kwijt te zijn.” 

Mensen die er zelf niet meer uitkomen en die niemand hebben met wie zij over hun problemen kunnen of durven te praten kunnen terecht bij de hulpverleners van Madi Diemen. Zij bieden ondersteuning bij het zoeken naar passende oplossingen. Vaak kan een gesprek al uitkomst bieden.