logo
Bezoek- en postadres
Madi Diemen
D.J. den Hartoglaan 8
1111 ZC Diemen
Neem contact met ons op
29/08/2023

Belevenistafel komt naar Diemen –  Diemen’s history

Voor het derde jaar op een rij wordt op 21 september het festiPAL georganiseerd. Met dit festival staat Diemen als dementievriendelijke gemeente, ook dit jaar stil bij wereld alzheimerdag. Met het thema van dit jaar: ‘Samen aan tafel’ mag een belevenistafel niet ontbreken.

De BelevenisTafel helpt ouderen met dementie. “Een belevenistafel zorgt voor blijdschap  door een glimlach bij mensen van wie je nauwelijks nog reactie verwachtte” aldus een verzorgende.

De beelden roepen herinnering op, stimuleert beweging en creëert vrolijke momenten. Deze tafel neemt je mee op een reis terug in de geschiedenis van Diemen, waarbij je kunt genieten van een visuele en auditieve ervaring die het verleden tot leven brengt. Maar de tafel heeft nog veel meer mogelijkheden. Zo zijn er spellen, is er een verscheidenheid aan liedjes en muziek en er zijn interactieve praatplaten.

De hele maand september is de belevenistafel te bekijken in de Historische Kring. Maar tijdens festiPAL op 21 september opent de historische kring zijn deuren voor de bewoners van de Diem en Berkenstede. Kleine groepjes bezoekers krijgen de kans om samen met deskundige gidsen de historische schatten van Diemen te verkennen. Van oude foto’s tot verhalen van vroeger, het is een unieke gelegenheid om herinneringen op te halen. Chantal van dagbesteding De Diem; “Samen aan tafel krijgt voor mensen, gezinnen en families die in aanraking komen met dementie op deze manier een hele nieuwe betekenis”

Datum

21 september 2023

Adres        

Burgemeester Bickerstraat 46, Diemen

Crowdfunding

Naast het programma is er ook een crowdfundingsactie. Met deze actie wil de organisatie van festiPAL geld inzamelen en een blijvende mobiele belevenistafel voor Diemen beschikbaar maken. Volgens Chantal is de inzet dat de belevenistafel rouleert tussen de OBA, de Diem, Berkenstede en de Historische Kring. Zo kan iedereen in Diemen van de belevenistafel gebruik maken.  “Ik hoop dat iedereen iets wil bijdragen om er voor te zorgen dat inwoners van Diemen blijvend gebruik kunnen maken van dit prachtige medium”. Wilt u ook een bijdrage leveren, dat kan via https://www.belevenistafel.nl/crowdfunding/gemeente-diemen/