logo
Bezoek- en postadres
Madi Diemen
D.J. den Hartoglaan 8
1111 ZC Diemen
Neem contact met ons op
25/08/2022

Programma Alzheimer Café Najaar 2022

Een Alzheimer Café biedt informatie, gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Een plek om lotgenoten te treffen. Voelt u zich welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid. Er is altijd een Alzheimer Café bij u in de buurt.

Kijk op www.alzheimer-nederland.nl/regios voor meer informatie.

MEER INFORMATIE

Het Alzheimer Café voor Amsterdam Oost, Diemen en Ouder – Amstel is elke 2e donderdag van de maand geopend, de toegang is gratis.

U bent welkom vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 en duurt tot ongeveer 21.30.

Voor vragen kunt u terecht bij Femke Schuiling van Dynamo. Telefoon: 06 38 77 75 78 of e-mail: fschuiling@dynamo-amsterdam.nl

ADRESGEGEVENS

Grand Café Frankendael, Middenweg 116, Amsterdam

PROGRAMMA NAJAAR 2022

8 september: Vergeetachtigheid of dementie?

19.30 deur open 20.00 start 21.30 einde

We kennen het allemaal: je loopt naar de keuken en weet even niet meer wat je daar ook al weer ging doen, of je komt niet op iemands naam: at is onschuldige vergeetachtigheid waar we allemaal last van kunnen hebben, ongeacht onze leeftijd. Maar wat, als je informatie echt kwijt raakt? Als je er niet meer op komt, als het lijkt te verdwijnen? Dan is er misschien sprake van dementie. Hoe herken je dat? En wat kun je doen? Vanavond komen casemanagers Martine Grotendorst en Jannie Haitsma daarover vertellen.

13 oktober: Dementie en mantelzorg

19.30 deur open 20.00 start 21.30 einde

Na 10 jaar intensieve zorg, wordt de zorg voor mevrouw Degen te zwaar voor meneer Degen en wordt besloten haar op te nemen in een verpleegtehuis. Een moeilijke keuze, maar een onvermijdelijke. Toch werd hem met grote regelmaat gevraagd langs te komen om zijn vrouw te geven wat de zorg niet altijd kon bieden: rust, aandacht en liefde. Datgene waar mevrouw Degen veel behoefte aan had, juist in de nieuwe woonsituatie, die maakte dat zij veel onbegrepen gedrag vertoonde. Vanavond komt meneer Degen vertellen over zijn persoonlijke ervaringen en geeft hij tips over hoe je kunt handelen.

10 november: Dementie en de Wet Zorg en Dwang

19.30 inloop 20.00 start 21.30 einde

Wanneer dementie erger wordt, kan je naaste minder goed beslissen welke zorg hij of zij nodig heeft. Iemand denkt misschien nog goed alleen thuis te kunnen wonen, terwijl dat niet meer veilig is. Hulp van de thuiszorg of verhuizen naar een verpleeghuis kan dan nodig zijn. Als je naaste zich verzet tegen zorg, dan noem je die zorg onvrijwillig.De Wet Zorg en Dwang regelt deze onvrijwillige zorg. Vrijheid en zorgvuldigheid staan daarbij voorop. Vanavond gaan we hier over in gesprek met Wim Klein Nagelvoort, Cliëntenvertrouwenspersoon Wet Zorg en Dwang bij Zorgstem.

8 december: Dementie en geestelijke verzorging

19.30 deur open 20.00 start 21.30 einde

Wanneer je te maken krijgt met dementie, kunnen er veel vragen opkomen. Praktische vragen, maar ook levensvragen, bijvoorbeeld:Wat vind ik belangrijk in het leven? Hoe kan ik met mijn ziekte omgaan? Heeft mijn leven nog zin? Over deze vragen kun je in gesprek gaan met een geestelijk verzorger. Zij zijn werkzaam in een verpleegtehuis, maar sinds 2019 komen zij ook in de thuissituatie. Zij kunnen daar tot steun zijn voor zowel mensen met dementie als hun mantelzorgers. Hierover komen leden van het Centrum voor Levensvragen Amsterdam en Diemen vanavond vertellen.