logo
Bezoek- en postadres
Madi Diemen
D.J. den Hartoglaan 8
1111 ZC Diemen
Neem contact met ons op
01/09/2022

FestiPAL ‘Samen op pad’ in Diemen op 21 september

Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag vragen we extra aandacht voor dementie. Het thema is dit jaar is: Samen op pad. Wat kun je verwachten in Diemen:

Looproute met activiteiten

Op 21 september gaan wij ‘Samen op pad’. Een looproute door Diemen-Centrum leidt je naar verschillenden locaties waar leuke activiteiten georganiseerd worden. Je kunt kunst kijken, luisteren naar een troubadour (muzikant, dichter), herinneringen ophalen aan de hand van foto’s of samen bewegen. De route wordt een aantal weken van tevoren bekend gemaakt via krant, social media en flyers die op verschillende plekken te verkrijgen zijn. Vooraf aanmelden voor de route is niet nodig.

Voor wie actiever aan de slag wil, zijn er workshops waar je gratis aan kunt deelnemen.

Workshop Muziek, Geluid en Contact

Het inzetten van muziek en geluid maakt het makkelijker om contact te maken met iemand met dementie. Het kan iemand rust geven en het gedrag positief beïnvloeden. In deze workshop van Andy Bruce maak je kennis met de Klankspoor-methodiek. Deze methodiek speelt in op muziek die degene met dementie erg mooi vindt, geluiden met een speciale betekenis en herkenbare vertellingen, bijvoorbeeld van familie. Met veel voorbeelden uit de praktijk en praktische tips heb je na de workshop genoeg inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

Start workshop 1: 13.00 uur

Start workshop 2: 14.15 uur

Duur: ongeveer 40 minuten. Na afloop is er tijd om vragen te stellen.

Locatie: De Brede Hoed, D.J. den Hartoglaan 8 in Diemen-Centrum

Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met Janina Poppes van Madi Diemen J.Poppes@madidiemen.nl of bel 06 411 41 837

Workshop Tijdcapsule

Een tijdcapsule maken helpt je om na te denken over de toekomst en over hoe het vroeger was. Tijdens deze workshop kun je met je partner, vriend(in), kind, kleinkind in de geheimen van een eigen tijdcapsule duiken. Welke gewoonten, rituelen zijn voor jullie belangrijk, welk familierecept mag niet vergeten worden en is er een standaard familiegrapje? Allemaal dingen die een mooie plek in de tijdcapsule kunnen krijgen. Een tijdcapsule kun je doorgeven of bewaren voor later. Onder begeleiding van Sacha Brienesse, kunstenares uit Weesp, maak je een persoonlijke tijdcapsule. Heb je al dingen om in de tijdscapsule te doen? Neem ze vooral mee.

Start workshop 1: 09.30 uur 

Start workshop 2: 13.30 uur

Duur: ongeveer 2 uur.

Locatie: Huis van de Buurt ’t Kruidvat, Ouderkerkerlaan 30 in Diemen-Zuid

Voor meer informatie over de workshop kun je contact opnemen met Sacha Brienesse sbrienesse@xs4all.nl of bel 06 486 89 516

Aanmelden voor de workshop kan bij Paul Heskamp van Welzijn Diemen p.heskamp@welzijndiemen.nl of bel 06 507 16 404

Informatie over FestiPAL

Wil je meer weten over FestiPAL ‘Samen op pad’ neem dan contact op met Wies Wagenaar van Netwerk Palliatieve Zorg Amsterdam-Diemen wieswagenaar@npza.nl  of bel 06 263 63 992.

Dus zet 21 september alvast in je agenda. Wij hopen je te zien tijdens het FestiPAL ‘Samen op Pad’!

Deelnemende organisaties:

Gemeente Diemen, Netwerk Palliatieve Zorg Amsterdam-Diemen, Diemenvoorelkaar, Welzijn Diemen, casemanagers dementie Cordaan, Amstelring en Buurtzorg, MaDi Diemen, Alzheimercafé, Markant, Dagbesteding De Diem, Historische Kring, OBA.